НЕЧИСТА КРВ

БОРА СТАНКОВИЋ / ТИЈАНА ГРУМИЋ

РЕЖИЈА: ЈУГ ЂОРЂЕВИЋ

Сценографија: Андреја Рондовић
Костим: Велимирка Дамјановић
Композитор: Јулија Ђорђевић
Дизајн светла: Радомир Стаменковић                                                                                                                                         Инспицијент: Јасмина Стошић
Дизајн плаката: Драган Дејановић

Играју:

Анђела Влајковић к.г.
Аница Петровић к.г.
Јелена Филиповић
Кристина Јањић
Жетица Дејановић
Милена Стошић
Радмила Ђорђевић
Тамара Стошић
Александар Михајловић
Нинослав Трајковић
Ненад Недељковић
Драган Живковић
Бојан Јовановић
Марко Петричевић
Марко Николић к.г.
Јован Вељковић к.г.

* * *

Техничка екипа:

 Шеф технике: Мирослав Илић

Тон: Горан Стојковић

Светло: Ненад Костић

Гардероба: Весна Младеновић, Јованка Михајловић

Реквизита: Јованка Михајловић

Декоратери: Милан Стојчић, Драган Ђорђевић, Миша Јовановић

Цуг мајстори: Ивица Станковић, Стефан Рашић

Директор: Ненад Јовић

* * *

Југ Ђорђевић

Рођен у Врању. Као асистент редитеља радио у Позоришту на Теразијама на мјузиклима “Мамма Миа” и “Фантом из опере” у режији Југа Радивојевића, као и у продукцијама Народног позоришта у Београду: Шилерове “Марије Стјуарт” у режиј Милоша Лолића, Ростановог “Сирана” у режији Ивана Вуковића. Асистирао је и Јернеју Лоренцију на ауторском пројекту “Царство небеско” у копродукцији БИТЕФ-а и Народног позоришта у Београду.

Прву професионалну режију потписује у Позоришту „Бора Станковић“ у Врању, текст Тијане Грумић „Кеплер 452-б“. За исту представу Тијана и Југ поделили су специјалну награду жирија на фестивалу Јоаким Вујић у Новом Пазару. Иста представа нашла се у главној селекцији Стеријног позорја, 2018. године. Те исте године режира у Народном позоришту у Ужицу, комад Огњена Обрадовића „Како одржавати фикус“ и драмом „Триптих о радницима“(Сара Радојковић, Страхиња Маџаревић и Тијана Грумић) у његовој режији, отвара се ново Градско позориште Чачак.  Децембра исте године режира комад “Долце вита“ Јелене Палигорић у Опери и позоришту Мадленианум. Почетком 2019. године у Народном позоришту у Краљеву режира комад „Сумња“ Џона П. Шенлија. Исте године на фестивалу Јоаким Вујић у Краљеву добија специјалну награду за режију за представе „Сумња“ и „Триптих о радницима“.

Тијана Грумић

Тијана Грумић (1993) је драмска списатељица и драматуршкиња. Њени драмски текстови извођени су у Српском народном позоришту у Новом Саду, позоришту Атеље 212 у Београду, позоришту “Бора Станковић“ у Врању, као и Градском позоришту у Чачку. Као драматуршкиња радила је на пројектима у позориштима широм Србије. Добитница је награде “Јосип Кулунџић“ Факултета драмских уметности у Београду, као и награде “Борислав Михајловић Михиз“ за целокупно драмско стваралаштво. Селекторка је Фестивала еколошког позоришта за децу и младе у Бачкој Паланци, а осим рада у позоришту, већ неколико година је ангажована у раду Истраживачке станице Петница.