МОЈИ ЉУБАВНИ ЈАДИ (МОНОДРАМА)

АЛЕКСАНДАР СТОЈАДИНОВИЋ

АДАПТАЦИЈА И РЕЖИЈА: ИВАН ТОМАШЕВИЋ

Сценографија: Иван Томашевић
Костим: Жетица Дејановић
Избор Музике: Иван Томашевић, Жетица Дејановић
Дизајн плаката: Милан Михајловић

Игра:

Жетица Дејановић

* * *

Техничка екипа:

 Шеф технике: Мирослав Илић

Тон: Горан Стојковић

Светло: Ненад Костић

Гардероба: Весна Младеновић

Реквизита: Јованка Михајловић

Декоратери: Милан Стојчић, Драган Ђорђевић, Миша Јовановић

Директор позоришта: Ненад Јовић

Премијера – 27. 03. 2019. – Дом војске у Врању

***

Комад  (монодрама урађена по мотивима књиге „Белешке једног нежење“ Александра Стојадиновића„Моји љубавни јади“ у режији и адаптацији  Ивана Томашевића-Жуће,  се поставља на сцену позоришта „Бора Станковић“, ради обележавања 20 година професионалног рада глумице Жетице Дејановић, која је своје прве кораке на сцени направила у овом позоришту још као средњошколка. Својим радом, ангажманом и залагањем, већ 20 година доприноси развоју културе у овом граду.

– – –

Овај комад на духовит и занимљив начин описује живот једне жене у поодмаклим годинама, која је у потрази за мужем. Даје све од себе да га нађе, али јој он некако увек измакне. Она себе назива „прабабадевојка“, иде по свадбама пријатељица, скупља бидермајере и запева од туге…

– – –

Биографија:

Жетица Дејановић је рођена 17. 12. 1975. год. у Врању. Глумом се бави од 1989/90. год., а први професионални ангажман имала је 1999. год. у Зајечару.

Дипломирала је  на Академији  драмских уметности у Приштини у класи проф. Божидара Бошка Димитријевића, монодрамом „Богиње“ Драгослава Михаиловића.

До сада је одиграла преко 70 улога, на дечијој и вечерњој сцени. Радила је и две луткарске представе. Режирала је 10 дечијих представа. Бави се и педагошким радом. Члан је Савеза драмских уметника Србије.

Награде:  Награда за најбољу женску улогу на фестивалу „Јоаким Вујић“ за улогу „Маше“,

Глумица вечери за улогу „Дивче“ у Смедеревској паланци,

Најбољи сегмент представе“ за улогу „Лептирица“ у представи „Цврчак и мрави“ на Фестивалу „Борини позоришни дани“, као и за „колективну игру“ у представама „Како снимити порно филм“ и “ Један поремећен дан“ на  „Бориним позоришним данима“.

*****

Биографија редитеља

Иван Томашевић је првак Шабачког позоришта, члан Савеза драмских уметника Србије, члан Удружења драмских писаца Србије. У својој тридесет-седмогодишњој каријери одиграо преко двеста улога у позоришту, на филму и телевизији. Играо за позоришта Битеф театар-Београд, Позориште младих-Нови Сад, Народно позориште-Ужице и Шабачко позориште. Режирао преко педесет представа. Урадио двадесет сценографија. Написао петнаест драма и пет представе за децу.

За свој рад је до сада добио четрдесет награда међу којима су и најзначајније позоришне награде које се додељују код нас и на интернационалним фестивалима у Русији, Румунији, Македонији, Бугарској…

Оснивач је сцене МАСКА.  Бави се и педагошким радом – радом са студентима Позоришних академија  и младима који се спремају за пријемне испите на Академијама за позориште, филм и телевизију.

*****

Биографија аутора

Александар Стојадиновић рођен је 1973. године у Кавадарцима, Македонија. Уместо у обданишту, одрастао у „Ошишаном јежу“, где је неколико година радио као новинар и уредник.

Био је главни и одговорни уредник тинејџерског часописа“Фрка“. Радио је као водитељ на Радио Индексу и Трећем каналу.

Афоризме, приче и сатиричне текстове објавлјивао је и на Радио Београду ,у Политици, Блицу, Гласу јавности, Демократији, Остену…

Објавио је књиге: „Белешке једног нежење“, „Еволуција је прва почела“, Антологија вицева“ и „Мала ризница женске мудрости“.

Добио је награду „Млади јеж“, за најбољег младог сатиричара, 1993. године на Фестивалу хумора и сатире у Пљевљима и „Вибову награду“ листа „Политика“ за 2006. годину.

Заступљен је у бројним антологијама сатире. Живи и ради у Београду.