КУДЕ МИ ЈЕ ЖЕНА?!

АДАПТАЦИЈА И РЕЖИЈА: ЛИЛИЈАНА ИВАНОВИЋ

ИГРАЈУ:

Ђока - БОЈАН ЈОВАНОВИЋ                   
Пера - МАРКО ПЕТРИЧЕВИћ
Стојанка - ЖЕТИЦА ДЕЈАНОВИЋ

* * *  Сценограф: Мирослав ИлићИзбор костима: Лилијана ИвановићИзбор музике: Лилијана Ивановић * * * Тон: Горан СтојковићСветло: Ненад КостићГардероба: Весна Младеновић, Јованка МихајловићРеквизита: Јованка МихајловићДекоратери: Мирослав Илић, Милан Стојчић, Драган Ђорђевић * * *

ПРЕМИЈЕРА: 17. 09. 2014. ГОД.

* * *

ИЗ РЕДИТЕЉСКЕ БЕЛЕЖНИЦЕ

Зашто баш Куде ми је жена?

У ова смутна времена, кад се живи тако како се живи, народу заиста треба само – panem et circenses  (хлеба и игара!)Како хлеб не можемо да им дамо, покушавамо да барем игара буде што више, не би ли се заборавило на тмурну свакодневицу.

А текст Луке Ђакомоција спада у оне приче које могу да нам помогну у томе да забавимо. Ђакомоци, глумац по занимању, а професор језика по образовању, рекао је једном приликом да су му његове две професије много помогле у писању.

-Као глумац, знао сам шта публика воли, а као професор знао сам како то ставити на папир. Тако су настала сва моја дела, рекао је писац ове комедије. И био је у праву.

Прича о човеку који преко агенције покушава да се ожени, али му они грешком, уместо жене шаљу мушкарца, наишла је на допадање где год се приказивала. А игра се у десетак држава и на исто толико језика и увек изазивала много, много смеха.

Остаје нам да се надамо да ће тако бити и код нас…